Indvendige fyldningsdøre teknisk info

Materiale
Dørrammer og karme er fremstillet af ovntørret og sorteret fyrretræ som limtræ med en træfugtighed på 8-10%.
Dørene er kun med fine sunde knaster. Reparationer af knastudfald og vindridser m.v. udføres med kunstharpiks. Hvidmalede døre fremstilles af en massiv dørplade belagt med MDF. Karme repareres ikke på bagsiden som vender ind i muren. Bundstykker fremstilles af hårdttræ med få eller ingen knaster.

Glas
Glasdøre med gennemgående sprosser er monteret med 3 mm floatglas, fixeret med kvartstaflister på begge sider af glasset. I glasdøre med pålimede sprosser er glasset 4 mm tykt hærdet floatglas og monteret direkte i dørrammen.

Dimensioner

  • Dørrammer: 35 eller 40 mm.
  • Karme: 25 mm
  • Bundstykker: hårdttræ
  • Sprosser: 42 mm incl. glaslister eller
  • 30 mm

Dørene er beslået med 2 malede indstikshængsler og vendbar lås med nøgle. Dørene er vendbare (højre/venstre). Fallen er fjederfikseret og kan vendes ved let udtrækning af denne (anvend f.eks. en vandpumpetang). Slagretningen bestemmes ved karmsamlingen.

Til dobbeltdøre medleveres 1 stk anslagsliste, 2 nylonbøsninger til montering i top- og bundkarm, samt løst slutblik.

Dørrammerne pakkes enkeltvis i transparent plast. Karme bundtes.

Ved levering af døre i ikke standardhøjde, kan karmsiderne være i overmål (for at dørene kan monteres som højre eller venstrehængte). Kontroller og evt. tilpas højden på sidekarmene før samling.

Overfladebehandling
Dørene leveres standard som ubehandlede, men overfladebehandling kan udføres som følger:

Lakering er 2 gange vandbaseret lak med mellemslibning
Hvidlud er en overfladebehandling med en transparent hvid maling
Hvidmaling er 2 x hvidmaling med fulddækkende hvid maling

OBS: Træ er et “levende” materiale, og ændringer i luftfugtigheden påvirker altid træfugtigheden. Det kan forårsage at overfladebehandlingen “springer” i samlinger. Ved udtørring kan ubehandlet træ blive synligt. Der tages udtrykkelig forbehold for dette forhold, da fabrikken ikke har indflydelse herpå.

Indvendige døre og fugt

Alle typer indvendige døre er ikke egnede til montage i vådrum med høj luftfiugtighed eller vandstænk. Det skyldes at indvendige døre fremstilles med en træfugtighed som er tilpasset et normalt indeklima (ca. 50-60% relativ luftfugtighed). Hvis døren udsættes for høj luftfugtighed vil det ovntørrede træ optage fugten og udvide sig.
Der findes i fx glatte døre en udgave som egner sig til vådrum. Kontakt Vinduespladsen for mere info.

Ændringer i forhold til denne tekniske beskrivelse, skal, for at være accepteret, fremgå af ordrebekræftelsen.

En eventuel reklamation skal ske skrifteligt ved udfyldelse af en reklamationsformular. Ved reklamationer, der er Vinduespladsen uvedkommende, debiteres omkostningerne ved reklamationsbesøget.